VU-docent een van vijf beste docenten van Nederland

Gepubliceerd op 03/03/2016 om 12:48

VU-docent een van vijf beste docenten van Nederland

VU-topdocent Meindert Flikkema is een van de vijf genomineerden voor de Docent van het Jaar verkiezing van het Interstedelijk Studenten Overleg (ISO) op 5 maart.

Meindert FlikkemaVorig jaar kreeg hij al de Van der Duijn Schouten Onderwijsprijs die de VU uitreikt aan een docent die zich op verschillende dimensies binnen het onderwijs onderscheidt. Flikkema is universitair hoofddocent Management en Organisatie.

Meindert Flikkema heeft concurrentie van Aswin van Oijen (Tilburg Universiteit), Erwin Hans (Technische Universiteit Twente), Max Bogers (Fontys Hogescholen) en Loes Damhof (Hanze Hogescholen). De docenten geven tijdens de verkiezing op 5 maart een minicollege en gaan in debat met minister Bussemaker. Zij maakt ook de winnende Docent van het Jaar hoger onderwijs bekend. Die krijgt de eerste Comeniusbeurs ter waarde van 50.000 euro, waarmee het winnende onderwijsinitiatief verder kan worden verbeterd en uitgebouwd en/of de kennis en expertise naar andere docenten kan worden verspreid.