ZES VU-MASTERS BIJ ‘TOPOPLEIDINGEN’ NEDERLAND

Gepubliceerd op 02/03/2017 om 9:58

Op basis van beoordelingen door studenten telt de Vrije Universiteit zes masterstudies die het predicaat ‘topopleiding’ verdienen.Twee daarvan, Parallel and Distributed Computer Systems en Fiscaal Recht, staan in de top-20. In totaal krijgen dit jaar 144 masterstudies een 7,5 of hoger op hun rapport.

Dit blijkt uit de Keuzegids 2017 http://www.keuzegids.org/ van het Centrum Hoger Onderwijs Informatie (C.H.O.I.) die vandaag verscheen.

De Keuzegids vergelijkt opleidingen op basis van studentoordelen uit de Nationale Studenten Enquête die in oktober 2016 plaatsvond en oordelen van onderwijsexperts. Circa een derde deel van het totaal aan Nederlandse masterstudenten nam eraan deel. Ook zijn gegevens opgenomen over grootte, taal en vorm van de opleiding en de kosten die ermee gemoeid zijn. Doel is aankomende studenten te helpen bij het kiezen van een geschikte masteropleiding. De overallscores van de negen ‘brede’ universiteiten lopen niet ver uiteen: de VU staat met 57,5 punten op de zevende plaats net onder de EUR (Rotterdam) met 58 punten; bovenaan eindigt dit jaar de KUB (Tilburg) met 63 punten.